Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
4.500 Ft
Menny.:db

Zöldségvetőmag-termesztés

Ár:
4.500 Ft
Menny.:db

Leírás

A kedvező talaj- és klímaadottságok, a gondos és szakszerű termesztői munkának köszönhetően mindig is jó hírneve volt a magyar vetőmagnak. Több mint 100 évvel ezelőtt már törvény szabályozta a vetőmagvak forgalmazását hazánkban a származás, tisztaság, csírázóképesség tekintetében. A mű kezdő fejezetében napjainkig követhetjük a vetőmagtermesztés szabályozásának történetét a kezdetektől az Európai Unió minősítési rendszeréig, a vetőmagtételeket kísérő növényútlevélig. A szakma legjobbjai részletezik az egyes zöldségfajokra, illetve növénycsaládokra jellemző leírásokat, a termőhelyi feltételeket, a vetőmagtermesztés technológiáját.
A paprika, paradicsom, vöröshagyma, zöldborsó, zöldbab, káposztafélék, kabakosok, gyökérzöldségek, levélzöldségek és a csemegekukorica vetőmagtermesztését ismertetik az előveteménytől a talaj-előkészítésen, az ápoláson, a termés betakarításán, a magkinyerésen, a tisztításon, csomagoláson át a betegségekkel és a kártevőkkel szembeni védekezési lehetőségeken keresztül. A könyvet tanulmányozó egyetemi hallgatók a vetőmagtermesztéssel foglalkozó termesztők és a forgalmazók a záró fejezetben megismerkedhetnek az újdonságnak számító ökovetőmag előállításnak technológiájával, sajátosságaival, itthoni és külföldi helyzetével, szabályozásával, előírásaival.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Paraméterek

Szerző Némethné Uzoni Hanna - Ertseyné Peregi Katalin
Fordító
Eredeti cím
Kiadás éve 2009
Terjedelem 292
Méret 170x240
Súly 0,64
Sorozat
Kiadó Mezőgazda Kiadó