Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
4.500 Ft
Menny.:db

Lendületben az agrárinnováció

Ár:
4.500 Ft
Menny.:db

Leírás

 

Kedves Olvasó!

A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ számára kiemelt jelentőségű a kutatók újabb és újabb generációinak folyamatos pótlása. Kutatóvá ugyanis egy sok segítséget igénylő folyamat révén válik a pályakezdő, nem elég a szakmaszeretet, a tehetség, a PhD fokozat. Egy-egy kutatás az agráriumban hosszú éveket, akár évtizedeket is igénybe vehet, ahol a tapasztalat, a gyakorlatorientált megoldások keresése és az innovációs készség átadása különösen nagy hangsúlyt kap az agrárium legszélesebb területeinek fejlődése szempontjából, amely során szoros együttműködésre van szükség a tapasztalt témavezetők és a fiatal tehetségek között.
A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ öt évvel ezelőtti indulásakor világossá vált, hogy hosszútávon fenntartható és sikeres működéséhez nélkülözhetetlen a kutatói utánpótlás folyamatos biztosítása. A szaktárca hathatós támogatásával indítottuk el a Kutatói Utánpótlást Elősegítő Programot, amely keretet biztosít a fiatal kutatói generációk kinevelésének, további kiszámítható karrierlehetőséget is nyújt a kutatói pálya iránt leginkább elhivatottaknak. A Program ugyanakkor a mentorok számára is lehetőség, hiszen az ismereteik átadásán túl egy sor új ötletet, kreativitást és friss lendületet nyerhetnek a fiatalokkal való közös munkában.
Ebbe a kötetbe ezekből az együttműködésekből emeltük be a legkiválóbbakat, egyúttal alkalmat adva arra is, hogy betekintést nyújtsunk a Tisztelt Olvasónak a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ szerteágazó tevékenységébe. Az egyes fejezetek írása során lényeges szempont volt, hogy ne az adott szakterület specialistáinak szánt tudományos cikkeket adjunk közre, hanem sokkal inkább a szélesebb körű tájékozódásra kész gyakorlati szakemberek részére gyűjtsünk csokorba igényes tudományos ismeretterjesztő írásokat. Nem könnyű feladat, talán a legnehezebb műfaj ez a társszakmák számára is érthető módon történő eredményközlés. A nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ kiemelt feladatának tekinti a nemzetközi színvonalú tudományos publikációkon túl az ilyen típusú igényes ismeretterjesztő közlések felkarolását is, a tudományos eredmények gyakorlatba történő bevezetésének felgyorsítása, a mezőgazdaságban is érvényesülő innovációs forradalom aktív alakítása érdekében.
A tanulmányok első szerzői a fiatal kutatók, az utolsó szerzők az adott témák felelős kutatói, a mentorok, a közöttük felsoroltak pedig az adott kutatási terület megvalósítását érdemben segítő közreműködők.
Kötetünket jó szívvel ajánljuk mindazoknak, akik figyelemmel kísérik a hazai agrárium fejlődését és részt vállalnak a jövőjének alakításában.

Dr. Gyuricza Csaba
főigazgató

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Paraméterek

Szerző Gyuricza Csaba - Borovics Attila
Fordító
Eredeti cím
Kiadás éve 2019
Terjedelem 207
Méret 170x240
Súly
Sorozat NAIK könyvek
Kiadó NAIK