Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
2.900 Ft
Menny.:db

Korszerű vörösborkészítés

Ár:
2.900 Ft
Menny.:db

Leírás

A vörösborok termékskálája a könnyű, friss boroktól a testes, cserzőanyagban gazdag borokig, a fajtaazonos érlelésűektől a házasított borokig terjed. A kereslet és a fogyasztók minőség iránti igényei is növekednek, de a sikerhez nem elegendő a fogyasztói ízlést kielégíteni, a minőséget állandóan szinten is kell tartani. Ehhez üzemi szintű döntéseket kell hozni, egy részüket még a szőlőtermesztés folyamán.
A fajta-, az alanyválasztás, a tőkeművelési mód és a terméshozam szabályozása legfontosabb ismérvei bemutatásával kezdődik a könyv. A továbbiakban tanácsot ad a készítendő vörösbortípusok kiválasztásához, ismerteti a cefrekezelést, a héjon erjesztési eljárásokat. Részletesen foglalkozik a biológiai almasavbontással, a színstabilizálásban végbe menő polimerizációs, makro- és mikrooxidációs folyamatokkal. A művet az ászkolással, a derítéssel és a palackozással kapcsolatos teendők leírása zárja.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Paraméterek

Szerző Robert Steidl - Wolfgang Renner
Fordító Pátkai Györgyi dr.
Eredeti cím
Kiadás éve 2009
Terjedelem 86
Méret 145x200
Súly 0,2
Sorozat Borász akadémia
Kiadó Mezőgazda Kiadó