Leírás
A vörösborok termékskálája a könnyű, friss boroktól a testes, cserzőanyagban gazdag borokig, a fajtaazonos érlelésűektől a házasított borokig terjed. A kereslet és a fogyasztók minőség iránti igényei is növekednek, de a sikerhez nem elegendő a fogyasztói ízlést kielégíteni, a minőséget állandóan szinten is kell tartani. Ehhez üzemi szintű döntéseket kell hozni, egy részüket még a szőlőtermesztés folyamán.
A fajta-, az alanyválasztás, a tőkeművelési mód és a terméshozam szabályozása legfontosabb ismérvei bemutatásával kezdődik a könyv. A továbbiakban tanácsot ad a készítendő vörösbortípusok kiválasztásához, ismerteti a cefrekezelést, a héjon erjesztési eljárásokat. Részletesen foglalkozik a biológiai almasavbontással, a színstabilizálásban végbe menő polimerizációs, makro- és mikrooxidációs folyamatokkal. A művet az ászkolással, a derítéssel és a palackozással kapcsolatos teendők leírása zárja.
Vélemények
Paraméterek
Szerző | Robert Steidl - Wolfgang Renner |
Fordító | Pátkai Györgyi dr. |
Eredeti cím | |
Kiadás éve | 2009 |
Terjedelem | 86 |
Méret | 145x200 |
Súly | 0,2 |
Sorozat | Borász akadémia |
Kiadó | Mezőgazda Kiadó |