Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
3.500 Ft
Menny.:db

A konyhakert nagykönyve - Növénygondozás a veteményesben

Ár:
3.500 Ft
Menny.:db

Leírás

A kertészkedés, a növények ápolása kint a szabadban a szabadidő eltöltésének egyik kellemes módja. Egy kis önképzéssel a magunk és családunk hasznára is fordíthatjuk a kerti munkákat, ha veteményeskertet létesítünk.
A magyarországi talaj és időjárás alkalmas arra, hogy mindazokat a zöldségeket megtermeljük, melyek átívelve négy évszakon egész évben ellátják a családot. Korunk nagy hibája, hogy kiment a divatból a veteményeskert, pedig közös családi program lehet a gondozása, sikerélmény a konyhaasztalra kerülő termények fogyasztása.
A Kisalföld kertészkönyv sorozatának új kötetével, A konyhakert nagykönyvével szeretné hozzásegíteni az egészséges, olcsó és finom élelmiszereket kedvelő olvasókat ahhoz, hogy önmaguk termelhessék meg a családi konyha alapanyagait.
Szeretnék segítséget nyújtani a kertbarátoknak, hónapról hónapra haladva a feladatokban, hiszen a zöldségfélék könnyen termeszthetőek, frissen vagy feldolgozott formában fogyaszthatóak és nem utolsósorban jól tárolhatóak akár nyer vagy fagyasztott állapotban.
Az éves munkák havi bontása mellett külön fejezetekbe került a növényvédelem és a vetőmagajánló, hogy konkrét szaktanácsokkal is ellássuk a kertészkedőket.
A kétszáz oldalas, színes, sok képpel illusztrált kötet hasznos tanácsokat ad az év minden hónapjára a veteményeskerti tennivalókhoz. Külön könyvként is megállná a helyét a gyógy- és fűszernövényekről szóló vaskos fejezet.
A konyhakert nagykönyve segít a kerti szerszámok közti eligazodásban, a legjobb vetőmagok kiválasztásában is. A permetezési napló pedig ahhoz járul hozzá, hogy a növényvédelmi munkákat időben, biztonságosan, a leghatékonyabb szerekkel végezhessük.
Egy jól megtervezett veteményes a termények helyes tárolásával, tartósításával, fagyasztásával vagy befőzésével egész évben tudja biztosítani a család számára a zöldségkészletet.
Az írott és íratlan szabályokat is összegyűjtve onnan kezdjük a sikeres növénytermesztést, hogy a hazánkban található vetőmagok közül összegyűjtöttük azokat a fajtákat, amik hazai viszonylatban a legbiztosabb sikerrel termeszthetőek.
Jó munkát és bőséges termést kívánok!
Legyen örömükre a veteményes!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Paraméterek

Kiadó MediaworksKft
Terjedelem 192
Borító KEMÉNYTÁBLA
Súly 990 gr
ISBN  9789638992253
Nyelv  MAGYAR
Kiadás éve  2015