Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
4.900 Ft
Menny.:db

Házi borászkodás

Ár:
4.900 Ft
Menny.:db

Leírás

Aligha van olyan település hazánkban, ahol ne foglalkoznának házi fogyasztás- ra szánt borok készítésével. A szőlő-borosgazdának általában a saját bora ízlik a legjobban, melyhez lelkileg is kötődik.
Nekik szól Eperjesi Imre könyve, aki a szőlő és a bor iránti szeretetét szülőváros- ából, Gyöngyösről és a szülői házból hozta magával. Saját telepítésű, 50 éves szőlőskertjében több évtizedes egyetemi borászati oktatói tevékenysége során, majd nyugdíjas korában továbbra is szinte napi kapcsolatban van a szőlővel, pincéjében érlelt borával. A szőlő és a bor ugyanis állandó törődést, felügye- letet igényel, hogy ez a nemes nedű minél finomabb, élvezetesebb lehessen. Tapasztalatait, borkészítési praktikáit, tudását, elhivatottságát, a szőlő és a bor iránti szeretetét adja át azoknak az olvasóknak, akik bort szeretnének előállíta- ni saját vagy vásárolt szőlőből, mustból. Könyvében kiemelten ír a szőlőről is, abból a megfontolásból, hogy a jó bor alapja a jól megválasztott terület és az odaillő szőlőfajta, az időben végzett ápolási munkák, a helyesen megválasztott szüret időpontja. A cél az íz- és zamatanyagokban gazdag bor, amelynek szak- szerű készítése, kezelése, érlelése révén asztalunkra kerülhet a legnemesebb alkoholos ital.
A könyv ehhez kíván szakszerű segítséget nyújtani jól érthető stílusban meg- fogalmazva, sok ábrával kiegészítve. A szerző lépésről lépésre vezeti az olvasót azon a szép, de gyakran nem is könnyű úton, aminek az eredménye a saját bor,
amelyet családi körben, valamint barátaival együtt jóízűen fogyaszthat. 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Paraméterek

Szerző Eperjesi Imre
Fordító
Eredeti cím
Kiadás éve 2019
Terjedelem 186
Méret 170x240
Súly
Sorozat Házunk táján
Kiadó Mediaworks Hungary Zrt.