Leírás
Kiadványunk a borról szól, a borról, ami a 21. század kultúrájának fontos része. Minden ismeretet tartalmaz, melyet ezzel kapcsolatban tudni érdemes, és segít eligazodni a borral kapcsolatos valamennyi területen. A borászok, borkereskedők és sommelier-k, de az igényes borfogyasztók is megérthetik segítségével a borok sokszínű világát.
A könyv tudományos igénnyel foglalkozik a borkészítéssel, a szőlőfajták sajátosságaival, a borászati kémia eredményeivel, bemutatja a világ legismertebb borrégióit és hazánk bortermő vidékeit. Külön fejezetben tárgyalja a borok szervírozásának szakmai hátterét, ismerteti a sommelier-mesterség szabályait és eszközeit, a bor és az ételek harmóniáját. Kitér továbbá a bormarketingre, a borjogra és a borturizmusra, valamint a borfogyasztás legújabb trendjeire.
Szerző: Ember Sándor, Kozma Kálmán, Domián Emese
Vélemények
Paraméterek
Szerző | Ember Sándor, Kozma Kálmán, Domián Emese |
Kiadás éve | 2021 |
Terjedelem | 512 |
Méret | 210x240 |
Súly | |
Kiadó | Mezőgazda Könyvek |
Kötészet | cérnafűzött |