Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
4.500 Ft
Menny.:db

Borászati technológia - Borászat 1.

Ár:
4.500 Ft
Menny.:db

Leírás

Ez a mű az érett szőlőtől a palackozásig tartó technológia nagyon bonyolult, sok odafigyelést és tudást követelő szakma minden mozzanatát ismerteti.
A bor minősége függ
– a jól választott szőlőfajtától és a termőhelyi viszonyoktól,
– a szőlő érettségétől és betakarításának módjától,
– a borkészítési technológiától (szőlőfeldolgozás, mustkezelés, erjesztés),
– a bor kezelésétől, a tisztító és stabilizáló eljárásoktól, a borharmónia kialakításától,
– a bor érési viszonyainak szabályozásától,
– a bor tárolásának körülményeitől.
E munkafolyamatok után következik a bor palackozása, s így jut el a kereskedelembe, a borkedvelő fogyasztóhoz.
A könyv mindezeket a technológiai folyamatokat egy-egy fejezetben ismerteti, amit az érzékszervi vizsgálatok és a fogyasztási szokások alakulásának leírása zár.
Eperjesi Imre sok évtizedes bortechnológiai és oktatói gyakorlata, írói tapasztalata egy letisztult, lényegre törő, a mára kialakult borkultúrának megfelelő újdonságokat is tartalmazó könyve nélkülözhetetlen a felnövekvő borásznemzedékek számára.
A Borászati technológia elő tagja annak a trilógiának, amit a Kállay Miklós: Borászati kémia és Magyar Ildikó: Borászati mikrobiológia című munkái követnek. 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Paraméterek

Szerző Eperjesi Imre
Fordító
Eredeti cím
Kiadás éve 2019
Terjedelem 313
Méret 170x240
Súly 0,66
Sorozat
Kiadó Mediaworks Hungary Zrt.